Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Aralık 2010 Pazar

76 yıldır seçiyoruz, seçiliyoruz...

Cumhuriyet Kadınları, 5 Aralık kutlu olsun! Türkiye'de tam 76 sene önce, 5 Aralık 1934 tarihinde yürülüğe giren kanunla kadınlar milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştu.

Bugün merakla bekliyorum, bakalım hangi yazarlarımız, gazetecilerimiz, hangi televizyon kanallarımız, hangi programlarımız bu önemli tarihsel adımı hatırlayacak, hangileri kutlayacak, yorum yapacak...

76 yıl önce bu hakkı elde etmiş kadınlarımızın bugünkü durumuna bir bakarsak içler acısı, bugün türban özgürleşmenin bir simgesi olarak görülürken, kaç kadınımız sadece türban taktıkları için seçilebilir sınıfına sokulduklarının farkında acaba? Bu tip siyasi oyunlara hizmet etmeden, kadın olarak varolmanın önemini ne zaman anlayacaklar?

Son 7 yılda kadın cinayetlerinin % 1400 arttığı bir ülkede yaşıyoruz, her sene 900'ün üzerinde kadınımız çoğunlukla "namus cinayeti" olan cinayetlere kurban gidiyor. Oran çok yüksek ama ülkemizde her 4 kadından birisinin fiziksel, ekonomik, ruhsal, sosyal ve cinsel şiddet mağduru olduğu rapor ediliyor. Son 7 yılda bu artış neyin göstergesi? Daha da özgürleştiğimizin mi yoksa gitgide 2. sınıf vatandaş statüsüne yerleştirilmeye çalışılmasına karşı verdiğimiz mücadelenin kayıplarının mı? Bu mücadeleyi kayıp mı edeceğiz? Etmemeliyiz, daha da bilinçlenip, yetiştirdiğimiz, ulaşabildiğimiz tüm kişilere bunları anlatmalıyız. İşte bu yüzden

KADINLARIMIZ ERKEKLERDEN DAHA ÇOK AYDIN ,DAHA ÇOK FEYİZLİ ve DAHA FAZLA BİLGİLİ OLMAYA MECBURDURLAR...


Herkese iyi pazarlar,

Selamlar

1 yorum:

  1. eline diline sağlık yavrum.özgür kapalılarımız! rakamlarıda sevmiyor,gerçekleride.onlar(maalesef onlar)okusalar dahi hiç birşey üretmeden 3 çocuklu, bol boncuklu, simli şıkır şıkır yuvalarının sultanı olarak yaşamayı yeğ tutuyorlar.

    YanıtlaSil