Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Ocak 2011 Salı

Gündem Değiştirmek Bize Nelere Maloldu???

Yine ters köşeye yattık galiba, haklı bir tepki gösterildi ama gündemin baş köşesine bu olay kondurulduğu için bu arada neler olduysa arka planda kaldı ve farkına bile varamadık... Halbuki bir süredir belli ki her şey çok önceden planlanmış programlanmış, düğmeye basılınca sonuçlar patır patır ortaya çıkıyor. Maalesef sayısı o kadar fazla ki, hepsini takip etmemizin imkanı kalmadı, çok ciddi mesai harcamak lazım... Ben bir kaçını paylaşacağım, kimbilir arka planda daha ne kararlar yürürlüğe kondu.

13 Ocak'da benzine % 2,3'lük bir zam daha geldi... Geçen sene sonunda (8 Aralık 2010) litresi 4 TL.ye yaklaşan benzin için her yerde protesto yazıları yazılırken, bakın 13 Ocak'taki zam için kimse tepki verdi mi? (mutlaka verenler olmuştur ama nerede 1 ay öncesindekilerin şiddetindeki tepkiler?) Neden? Çünkü biz o sırada Türk Telekom Arena'nın açılışında -bence çok yerinde bir tepki olan- Cumhurbaşkanı ve Başbakanın protesto edilmesini tartışıyorduk hararetle. İleri demokrasi akımının olmazsa olmazı riyakarlık herhalde ki yandaşa ayrı vatandaşa ayrı işliyor...

18 Ocak'da ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı Meclis'teyken AKP bir de yasa teklifi sundu. Teklifte ÖSYM Başkanı'nın atamasında Bakanlar Kurulu da devreye sokuluyor. Ayrıca İmam Hatip mezunlarına polis olma yolu da açılıyor. Hayırlı olsun, bundan sonra şeriat polisleri sırada sanırım... Filmlerde "cık cık cık" nidalarıyla izlediğimiz, başımıza gelmez dediğimiz şeyler kapıda gibi... Bundan sonra yanımızda erkek olmadan sokağa çıkamazsak, şahitliğimiz sayılmazsa -kapanmayı saymıyorum zaten-, kendi profiline bakmadan bize sürekli "sen" diye hitabeden devriyelere derdimizi anlatmaya çalışmak zorunda kalırsak suçlu kim? GS taraftarları tabi ki!!! Bu protesto yakışık aldı mı almadı mı? Terbiyesizlik mi ettiler derken yasa tasarısı teklifi sunuldu bile... Kabul edilir mi edilmez mi sizce???

19 Ocak 2007’de Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde vurularak katledilen Hrant Dink'in ölümünün 4’üncü yılındayız ama maalesef  Dink ailesi AİHM kararı uyarınca Muammer Güler ve Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 31 kişinin artık yargılanması için hala uğraşıyorlar. Bu arada Hizbullahçılar serbest ve ortadan kayboldular. Kim takip ediyor, hiçbirimiz... Neden? Çünkü protestoya katılanların tek tek kamera kaydından kontrol edilip stada alınmayacağını söyleyen Adnan Polat'ı kınamakla meşgulüz.

İçki yasağı, "Hür Adam" filmi vs. vs. olaylar çoktan unutuldu gitti, bazen Aziz Nesin'e hak vermemek elde değil diyorum. Ben % kaça giriyorum onu da bilemiyorum???

Selamlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder