Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Kasım 2010 Pazartesi

Ardındaki Düşünce Nedir?

Kasım başında yapılan Milli Eğitim Şurasında alınan kararların bazılarını sizlere sıralamak istiyorum :
  •  8 yıllık zorunlu eğitim 13 yıla uzatıldı : Zorunlu eğitim 1 yıl okul öncesi, 4 yıl temel, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık, 4 yıl da ortaöğretim olarak 13 yıla çıkartıldı. Bu süreçle, kapatılan imam hatip liselerinin ortaokul kısımlarının yeniden açılması sağlandı. Kabul gören öneriye göre aileler, ilköğretim 5. sınıftan mezun olan öğrenciyi ister meslek lisesine, ister genel liseye, ister imam hatip lisesine gönderebilecek.
  • "Andımız" ve İstiklal Marşı zorunlu olmaktan çıkartıldı. Madde şöyle : “Törenler ve toplantılar; paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.”
  • Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin çoğulcu bir anlayışla tüm öğretim kurumlarında daha etkin olarak okutulması önerisi de kurul gündemine getirildi. Alevilerin din dersinden muaf olma isteği, bu önerinin kabulü ile rafa kalkmış oldu. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun “din dersinin ilk ve ortaöğretimin tüm sınıflarında daha etkin olarak okutulması” önerisi kabul gördü. Böylece ilköğretim 4. sınıfta okutulmaya başlanan din dersinin birinci sınıfa kadar indirilmesi gündemde. “Din dersi seçmeli olsun” önerisi de kabul edildi.
Vatana millete hayırlı olsun, bize "yetmez ama müstahak"!!!
Selamlar

1 yorum:

  1. bilerek ve isteyerek,özgürlük peçesiyle ilkokul çağındaki kızlarımıza da el attılar.Benim,bizler gibi sade vatandaşların gördüğünü< elit cumhuriyet vatandaşları> görmüyor mu?ANNELER...NEREDESİNİZ?gözümüzden sakındığınız kızlarımızın başını açık bırakma özgürlüğünü yok eden, onları sadece evinin kadını yapıp enaz üç çocukla taçlandıran! çalışma hayatına sokmayan,kızlarımıza değil 2. sınıf, insan muamelesi yapmayan zihniyeti ne zaman oylarımızla görevinden alacağız?









    *

    YanıtlaSil